Kuřecí na česneku s bylinkami a vinným octem

05 / 09 / 2024

Máme pro vás recept na "Chicken Savoy" jako z restaurace. Šťavnaté kuře pečené s voňavými bylinkami, česnekem a vinným octem, které provoní celý váš domov. 


Čas na přípravu: 45 minut

 

Ingredience

  • 1,5 kg kuřecích stehen
  • 80 ml hrnku jemně nastrouhaného pecorina nebo parmezánu
  • 60 ml hrnku olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • 240 ml Bejblova vinného octa
  • Sůl a černý pepř

 

Postup

  1. Umístěte rošt doprostřed trouby a předehřejte ji na 260 °C. Kuře osolte a dejte stranou.
  2. Rozmixujte pecorino/parmezán, 3 lžíce olivového oleje, oregano, tymián a česnek na pastu.
  3. Na velkou pánev na středně silný plamen přidejte zbývající olej. Přidejte kuře a opékejte ho z každé strany 6-8 minut, dokud nezhnědne. Kuře potřete připravenou pastou. Pečte 20-25 minut, dokud kuře nezhnědne a není propečené.
  4. Do rozpálené pánve přidejte ocet a lžící ho přelévejte přes kuře, dokud se mírně nezredukuje, asi 1 minutu. Můžete podávat.

Dejte nám vědět, jak vám chutnalo!

Dobrou chuť 😊

Vyzkoušejte hvězdu tohoto receptu