Jak Bejblův ocet napomáhá zdraví?

Zlepšené trávení a zvýšená imunita

Pro udržení zdravého trávení a silné imunity je klíčový správný mix probiotických a prebiotických kultur v našem střevním mikrobiomu. Tyto kultury jsou základem pro efektivní trávení, správný metabolismus a celkovou imunitu.

Naše fermentované octy, obohacené o mateční kulturu, poskytují zdraví prospěšná probiotika. Kromě toho ale obsahují i prebiotický pektin a kyselinu octovou, které mají antimikrobiální vlastnosti. Tyto složky společně podporují zdravé trávení tím, že napomáhají stimulovat produkci žaludeční kyseliny a trávicích enzymů, a také pomáhají zmírnit běžné trávicí potíže, jako jsou nadýmání a pálení žáhy.

Studie: Science Direct

Stabilizuje hladinu cukru v krvi a cholesterolu

Podle dostupných studií může pravidelné užívání kvalitního jablečného octa přispívat ke stabilizaci hladiny cukru v krvi a ke zlepšení citlivosti na inzulín, zejména pokud se konzumuje před sacharidovými jídly. Ocet navíc podporuje produkci žaludeční kyseliny a trávicích enzymů, což napomáhá efektivnějšímu trávení a může zmírňovat symptomy trávicích obtíží jako nadýmání a pálení žáhy.

Pravidelná konzumace jablečného octa také může přispívat k nižšímu krevnímu tlaku a snížení hladiny LDL cholesterolu, zvaného „špatný cholesterol“, zatímco může naopak zvyšovat hladinu HDL, neboli „dobrého cholesterolu“.

Studie: Science Direct