Recept
Pokud jste milovníkem pikantních jídel a rádi experimentujete s novými chutěmi, pak je tento recept přímo pro vás. Kung pao je tradiční čínské jídlo, které kombinuje ostré papričky, křupavé arašídy a nádherně marinované kuřecí kousky do jednoho osvěžujícího pokrmu. S unikátním přídavkem kvalitního jablečného octa budou vaše chuťové buňky tančit radostí při každém soustu. Ať už hledáte novou inspiraci pro večeři, nebo chcete ohromit své přátele na večírku, kung pao je jednoduchý a rychlý způsob, jak přidat trochu kouzla do vašeho jídelníčku. Pusťte se do toho!
Porce: 4
Čas na přípravu: 30 minutIngredience
Kuřecí maso: 500 gramů bezkostního kuřecího masa (prsa nebo stehna), nakrájené na kouskySušené červené chili papričky: 6-8 (upravte podle žádoucí pálivosti)
Sečuánská pepřová zrnka: 1 čajová lžička
Česnek: 3 stroužky, nasekané
Zázvor: kousek dlouhý 2,5 cm, jemně nasekaný
Jarní cibulky: 3, nakrájené, oddělte bílou a zelenou část
Pražené arašídy: ½ hrnku
Rostlinný olej: 2 lžíce
Sójová omáčka: 2 lžíce
Jablečný ocet: 2 lžíce kvalitního Bejblova Jablečného octa s jasmínem
Cukr: 1 lžíce
Sezamový olej: 1 čajová lžička
Kuřecí vývar nebo voda: ½ hrnku
Kukuřičný škrob: 1 čajová lžička smíchaná s 2 lžícemi vody do hladkého
Cuketa nebo papriky (volitelné): 1, nakrájená na kousky
Sůl: dle chuti
Kvalitní jablečný ocet přidává jedinečnou kyselou chuť, která zvýrazňuje tradiční slané a kořeněné tóny kung pao.
Postup
1. Marináda: V míse smíchejte 1 lžíci sójové omáčky, 1- 2 lžíce Bejblova Jablečného octa s jasmínem a 1 čajovou lžičku kukuřičného škrobu. Přidejte nakrájené kuřecí kousky a nechte marinovat po dobu 15-20 minut.
2. Omáčka: V malé misce smíchejte zbytek sójové omáčky, Bejblova Jablečného octa s jasmínem, cukr, sezamový olej a kuřecí vývar. Dobře promíchejte a odložte stranou.
3. Vaření: V pánvi nebo woku rozehřejte rostlinný olej na středně vysokém ohni. Přidejte sušené chili papričky a sečuánská pepřová zrnka a smažte je, dokud nezačnou vonět (asi 1 minuta).
4. Kuřecí maso: Přidejte marinované kuřecí kousky a smažte, dokud nejsou zcela propečené a zezlátlé.
5. Arašídy a zelenina: Přidejte arašídy a volitelnou zeleninu (cuketu nebo papriky). Smažte další 2-3 minuty.
6. Česnek a zázvor: Přidejte nasekaný česnek a zázvor a smažte další minutu, dokud nezačnou vonět.
7. Omáčka: Vlijte připravenou omáčku do pánve a promíchejte, aby byly všechny ingredience dobře pokryty.
8. Zahušťování: Přidejte směs kukuřičného škrobu a vody a promíchejte, dokud se omáčka nezahustí.
9. Finalizace: Vmíchejte bílou část jarní cibulky a smažte další minutu. Poté vypněte oheň.
10. Podávání: Přeneste kung pao na talíře a posypejte zelenou částí jarní cibulky. Můžete podávat s rýží nebo nudlemi dle chuti.
Nezapomeňte nám dát vědět, jak vám chutnalo.
Dobrou chuť! 🙂
2. Omáčka: V malé misce smíchejte zbytek sójové omáčky, Bejblova Jablečného octa s jasmínem, cukr, sezamový olej a kuřecí vývar. Dobře promíchejte a odložte stranou.
3. Vaření: V pánvi nebo woku rozehřejte rostlinný olej na středně vysokém ohni. Přidejte sušené chili papričky a sečuánská pepřová zrnka a smažte je, dokud nezačnou vonět (asi 1 minuta).
4. Kuřecí maso: Přidejte marinované kuřecí kousky a smažte, dokud nejsou zcela propečené a zezlátlé.
5. Arašídy a zelenina: Přidejte arašídy a volitelnou zeleninu (cuketu nebo papriky). Smažte další 2-3 minuty.
6. Česnek a zázvor: Přidejte nasekaný česnek a zázvor a smažte další minutu, dokud nezačnou vonět.
7. Omáčka: Vlijte připravenou omáčku do pánve a promíchejte, aby byly všechny ingredience dobře pokryty.
8. Zahušťování: Přidejte směs kukuřičného škrobu a vody a promíchejte, dokud se omáčka nezahustí.
9. Finalizace: Vmíchejte bílou část jarní cibulky a smažte další minutu. Poté vypněte oheň.
10. Podávání: Přeneste kung pao na talíře a posypejte zelenou částí jarní cibulky. Můžete podávat s rýží nebo nudlemi dle chuti.
Nezapomeňte nám dát vědět, jak vám chutnalo.
Dobrou chuť! 🙂